Bloguma Dokunma !

15:29 Bahar ERGÜL 0 Comments

Nasıl bir memlekettir inanılır şey değil. Hergün bir siteye girişimiz mahkeme kararıyla engelleniyor. Uyuz oluyorum lafa gelince hukukun üstünlüğü diye nara atıp icraatta yüz karası işler yapan sisteme!

Bugün flaş haber olarak geçilen meseleyi biliyorsunuz. Beyfendinin biri kişisel blogundan Digitürk'ün maçlarını şifresiz yayınladığı için Diyarbakır' 1.Sulh Ceza Mahkemesi'nden bir karar çıktı. Blogger ve Blogspot sitelerinin Türkiye girişi mahkeme kararı ile kapatıldı. İnsanca paylaşmaya ihtiyaç duydukları ne varsa, paylaştıkları ekranları karartılan 4 milyon blog yazarı şok oldu.

Önce hangisine saydırayım bilemedim. Orada yıllardır yazılarını yayınlayan insanlar var. Kanuna aykırı bir eylem içinde olan varsa tesbit et, bul, değil blogunu donuna kadar al.. Art niyetle (toplamda 20 kullanıcı tarafından) yapılmış bir şeyi 4 milyon blogcuya mal etmek, pire için yorgan yakmak değil de nedir? Allah bu zihniyetin cezasını versin! Bence buna milli kepazelik denir.

Digitürk açısından bakınca işler çok karışık. Daha önceki süreçlerde site yönetimine, yazılı ve yasal uyarılarda bulunulmuş. Kullanıcılarının kaçak, şifresiz yayın yapmalarını sağlayan altyapıyı kullanmayacaksın demişler. Yayın hakkı Digitürk'e ait olan maçlar bloglarda yayınlanamaz. Haklılar mı? Takdir sizin...

Adamlar bilmem kaç milyon dolarlık (yıllık 322 milyon dolar) yatırım yapsınlar, sen de al blogundan şifresiz yayın yap. Bizde köylü kurnazı derler böylelerine. Yaptığını beğendin mi şapşal? Senin yüzünden 4 milyon blogger üyesi madur oldu! Eh be Digitürk!

Bu arada ilk 24 saatte Digitürk üyeliğini iptal ettirenlerin sayısı 14.000'e ulaştı. Basın neden hiçbir şey yok-muş gibi davranıyor? Tabi onlar sadece basın özgürlüğü söz konusu olduğunda ses çıkarttıkları için, beklenti içine girmek gereksiz aslında.

Blog yazmak en doğal haktır. Bu tür haklara dokunanlar, dolaylı olarak özgürlüklere de dokunur. Samimiyetin, özgür düşüncenin ve gençliğin atardamarıdır bloglar. Bunlar kapatılıyorsa neyikonuşacağız?

Parçaya değil, bütüne bakın arkadaşlar. Sanal dünyada bile özgürlükten bahsedemiyoruz farkında mısınız??? Telekomünikasyon İletişim Bakanlığı tarafından yayınlanan istatisliklere göre, Nisan 2009'dan bu yana Türkiye'de kapatılan site sayısı 7000'in üzerinde. Hadi bakalım yakında google da kapatılır hep birlikte mağaralarımıza girip, orada duvarlara yazarız.

Durum vahim... Lütfen destek verelim. Yapılan yanlışın düzeltilmesi şart. Yazma hakları ellerinden alınan blog yazarı arkadaşlarımıza nasıl teselli verilir bilinmez...

Bir blogger yazarı olan Sevgili Oğuzhan COŞKUN'un, Digitürk Genel Müdürü Ertan ÖZERDEM'e gönderdiği maili aşağıda görebilirsiniz...
Merhaba Ertan Bey,
Çok değil iki gün önce benim bir kalemim vardı....
Çok değil iki gün önce benim fikirlerim vardı...
Çok değil iki gün önce benim anlatacaklarım vardı..
Çok değil iki gün önce beni izleyenler vardı...
Çok değil iki gün önce beni ben yapan Blog'um vardı...
Aldığınız için teşekkürler.
Mutlu musunuz?
Vitrindeyiz.

Kaleme alındığı tarih : 01.03.2011

0 yorum:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Blogger tarafından desteklenmektedir.